Костів, ФГ

Овочі, крупи, зернові

інфо

   Власник Костів Роман Пилипович
  с. Поляни, Золочівський р-н, Львівська обл.
  +38 0322 65 52 139 , +38 068 011 83 82
  kostiv_z@ukr.net
  http://organic.co.ua
  http://organic-kostiv.in.ua
  Овочі, крупи, зернові

Фермерське господарство «Костів» розміщене в мальовничому та історичному Опіллі, поряд з туристичним маршрутом «Золота підкова Львівщини» та між нею і Поморянським Замком. В с. Поляни, Золочівського району Львівської області. В цьому ж селі розташований храм в котрому збереглись старі розписи зроблені Модестом Сосенком.

Історія створення

За словами фермера Богдана у родині – Костів завжди були хлібороби та механізатори. Прадід Микола придбав молотарку із Чехії, а двигун до неї із Німеччини. Дід Пилип зробив аеросани. Батько Роман створив фермерське господарство. Брати Роман і Пилип та мама Віра беруть активну участь в процесах виробництва

Фермерське господарство засноване в 1992 році. З часу свого заснування і до 2006 року вело екстенсивний спосіб виробництва. А у 2006 році, на підставі переконань, господарство присвятило свою діяльність життєдайному виробництву, завдяки чому, виробництво продуктів харчування, відповідає європейським стандартам органічного виробництва.

спельта

Життєдайне виробництво

Маючи освіту, магістр із агрономії Богдан Костів сприяв переходу фермерського господарства на життєдайне виробництво. Переконання виникли для переходу на життєдайне виробництво в наслідок народження і проживання в селі, навчання в сільській школі.

В період, коли міські школярі на літніх канікулах  їхали на курорти, літні табори, вешталися містом  – сільські брали активну участь на практиці в колгоспних ланах, на шкільних полях, садили шкільний сад; продовжували навчання у сільськогосподарському технікумі, потім в аграрному університеті. Під час навчання була можливість пройти практику в Німеччині на біо динамічному господарстві  – Деметра ; а у 2012р. пройшов курс при Техаському університеті – виведення ідеї на ринок. За основу було взяте життєдайне виробництво.

Постійно перебуваючи в процесах життєдайного виробництва та постійно долаючи труднощі, які стояли на його шляху, на не пустому місті виникла ідея створення Осередку життєдайності.

Для успішного розвитку будь-кого господарства важливим є сталий розвиток із отриманням прибутків. Для цього потрібно збути вироблену продукцію. Це вдається , частково завдяки спілці Карпатський Смак (ТМ – Смак Українських Карпат).

Життєдайна продукція – якісніша, поживніша, здоровіша, смачніша, безпечніша, природніша, ніж продукція, вирощена за інтенсивними технологіями.

Спеціалізація фермерського господарства Костів

На полях фермерського господарства з 1992 року вирощувалися такі культури: озима і яра пшениця, озиме жито, ярий ячмінь, овес, вико-овес на зерно і сіно, гречка, цукрові і кормові буряки, картопля, морква, столові буряки, олійна редька, озимий ріпак, просо, фацелія, гірчиця, кормові боби, люпин білий, горох, вика, пелюшка, соя, капуста, кукурудза, амарант, мальва мелюка на насіння, петрушка, цибуля, морква і столові і кормові буряки на насіння, конюшина на сіно і насіння I-го року використання і конюшина на сіно II-го року використання, пажитниця багатоквіткова, тимофіївка лучна та інші.

На зелене добриво висівали такі культури: гірчицю білу, олійну редьку, вико-овес, отаву мальви мелюки, люпин білий.

Для забезпечення хорошого врожаю без застосування інтенсивних технологій, надзвичайно важливим є забезпечення родючості ґрунтів. Тому збереження та збільшення якості ґрунту є пріоритетним завданням господарства. Адже на хорошому, чистому ґрунті родитимуть поживні та смачні культури.

Під час виробництва працівники господарства стараються поєднати традиційне землеробство з інноваційними технологіями, дотримуючись при цьому правил органічного виробництва.

Господарство виготовляє:

  • крупи, борошно
  • висівки
  • овочі
  • картопля
  • зелень, та інші види зерна для пророщування
  • сушка
  • фіто чаї
  • злакова «КАВА» (злаковий напій)
  • бобові
  • горіхи-насіння
  • амарант
  • мед
  • хліб в малих кількостях
  • квашена капуста
  • плоди (фрукти).

Також, є можливість укласти угоду на вирощування продукції під замовлення.

Працюють у господарстві родина та наймані робітники. Вирощена продукція споживається ними і продається усім, хто розуміє важливість здорового харчування. У виробника, Ви можете купити зерно та усі інші продукти харчування.

Задачі, які ставить фермерське господарство:

Господарство прагне підвищити репутацію і поінформованість, щодо традиційних продуктів, технології життєдайного виробництва, через це хоче запровадити агротуризм та сільський зелений туризм, щоб гостям, а особливо далеким донести, що таке чисте виробництво Українських Карат і його СМАК.

ферма Костів

Основний принцип роботи: живіть в злагоді із природою – бережіть життя!

Цінності фермерського господарства Костів:

  • «Технологія для рослини!, а не – рослина, для технології!».
  • «основне це ґрунт»
  • «Не з’їж, а посади»
  • “Ти положив в землю що з неї береш” – спочатку дай ґрунту – землі , а потім 10 раз переконайся , що не мало дав ! – бери.
  • Продукція – якісна, поживна, здорова, смачна (смак, як у дитинстві), безпечна, природніша)

Для виробника найважливішим є якість і безпека продукції. З великою увагою вивчаються усі фактори, які можуть негативно вплинути на продукти.

З продуктами фермерського господарства «Костів» Ви отримаєте найкраще від природи!

Господарство прагне підвищити попит на екологічно чисті продукти шляхом розвитку агротуризму, щоб донести усім гостям регіону інформацію про продукцію з Українських Карпат.

А що Ви знаєте про смак натуральних продуктів? Вони є джерелом збалансованих ідеально вітамінів і мінеральних речовин, а також здатні зберігати свою користь. Шукайте Смак українських Карпат.

Довідка: +38 068 011 83 82 Богдан Костів 

        Фермерське господарство Костів має сертифікат виробника органічної продукції.

 

Вгору