Як обрати якісний сир – поради сироварів
Сировари Петро та Інна Пригара з «Селиської сироварні» тим, кого цікавить, як обрати, зберігати та споживати якісний молочний продукт
Отже, сировари «Селиської сироварні» рекомендують звертати увагу на наступні моменти:
- Натуральна молочна продукція не може довго зберігатися;
- Кожен сир мусить мати смак, аромат та не яскравий колір;
- Обов’язково потрібно звертати увагу на склад та інформацію про виробника і його місце знаходження;
- Найкраще їсти локальні продукти;
- Молочну продукцію найкраще зберігати у нижній частині холодильника, де у нас зазвичай зберігають овочі/фрукти;
- Якщо сир розрізається – його обов’язково необхідно запаковувати у харчову плівку/фольгу/вощений папір або у посуд в якому не буде прямого доступу повітря холодильника;
- У відкритому вигляді сир зберігатись довго у холодильнику не зможе – засохне та вбиратиме запахи продуктів-сусідів.