Виробництво «Гашпар»
На фермі, розташованій у селі Павшино в урочищі «Під лісом», розводять овець, баранів, кіз, свиней, велику рогату худобу, курей, індиків, цесарок, гусей та качок. Місцеві мешканці охоче купують для своїх діточок птицю, а з м’яса кіз, баранів, свиней та великої рогатої худоби у господарстві виробляють сиров’ялені ковбаси.
Ферма почала перетворюватися у гостинний куточок, відкритий для відвідувачів, у 2017 році завдяки підтримці угорської програми «Egan ede». Еко-ферма «Фаторіа Ломбардіа» сім’ї Гашпар – це такий собі контактний «зоопарк» – цікава туристична «знахідка» поблизу міста Мукачево, що на Закарпатті, де і дорослі, і малеча можуть спостерігати за свинками породи «Угорська мангалиця», вівцями, козами,
індиками, цесарками, іншою живністю та навіть годувати її. У чудовій альтанці на території ферми господарі проводять дегустацію своєї продукції.
Продукція «Гашпар»
••Ковбаси, в’ялене м’ясо.
••Ковбаса «Пікниця» в асортименті (основні складники: свинина (70%); яловичина 30%).
Для довідки: «Пікниця» – ковбаса, яка цю назву отримала завдяки додаванню
великої кількості червоного перцю, що надає продукту пікантного смаку.
Споживачеві пропонують три види ковбаси на будь-який смак: без перцю, з
перцем та пікантну.
••Салямі в асортименті, міні-салямі до пива.
••Шовдар в’ялений закарпатський в асортименті.
••В’ялене м’ясо: брезолла (яловичина в синюзі), кулателло (в’ялений горішок шов-
даря у міхурі).
••«Мукачівський спеціалітет»: нарізка із 5-ти видів різних ковбас та в’яленого м’яса.
Гашпар Олександр Михайлович, член ГС «Карпатський смак»
Членство у ГС «Карпатський смак», безумовно, розширює можливості та потенціал
фермерських господарств.