Сироварня “Голиця” – це затишний і гостинний куточок Карпат. Розташоване серед мальовничих лісів та гір, у серці гостинної Тухлі. Тут господиня Катерина Ільків зі своїми помічниками доглядають за козами, вівцями та баранцями.
Козяче молоко походить з власної ферми (с.Тухля).
Усі тварини мають можливість вільного вибігу (ферма відкрита та огороджена, площа близько 2 га), сіно і трава заготовлюється власними силами, крупи для підгодівлі тварин докуповуються у фермерів Львівської обл. Все це вказує на те, що інтенсивне виробництво не ведеться. Є кілька вуликів.
В літню пору на сироварні також займаються збором лісових ягід, грибів, дикоросів та трав. Виготовляють варення, мед, сиропи, в планах – виробництво соусів.
Основний напрямок роботи сирооварні “Голиця” – виготовлення козячих сирів. В асортименті витримані, молоді, бринза. Серед них: сир козячий класичний, адигейський, з чебрецем, молодий, півтвердий, з шафраном, з чорним тмином, копчений. Бринза козяча класична, в розсолі, в розсолі з базиліком, Cир козячий у вині, напівм’який сир Рікота козина Рікота з базиліком. Кульки рікоти з базиліком, з часником і перцем, з кавою і паприкою. Сирна стружка з сирів різної витримки.
Сироварня “Голиця” проводить для туристів карпатські дегустації сирів (14 видів), екскурсії, кемпінг, походи в гори, збирання грибів та ягід, майстер-класи по доїнню кіз та інші розваги. А також пропонують комплексні фермерські обіди (на мангалі). На території ферми є імпровізований музей старожитностей, невеликий магазин карпатських продуктів.
Сироварня “Голиця”, член ГС “Карпатський смак” з 2022 року.