up
Напишіть Нам
Напишіть нам і ми зв'яжемось з вами

ГРИБНА ЮШКА — неповторна ароматна карпатська перша страва

Вишуканий смак білих грибів став справжньою візитівкою гуцульської автентичної кулінарії. Ці карпатські скарби збирають з червня по жовтень, та ми знаємо секрет, що дасть змогу насолоджуватися впізнаваним смаком будь-якого сезону. Один з найпростіших способів побалувати себе та близьких неймовірно ароматною традиційною стравою — приготувати юшку з сушеними білими грибами від СОК «Дари Гуцульщини».


Вам знадобиться

  • сушені білі гриби — 50 г
  • 1 морква
  • 1 ріпчаста цибуля
  • шматочок вершкового масла до смаку
  • вода — 3 л
  • зелень
  • сіль та спеції: кілька лавровий листків, 1-2 зубчики часнику, перець горошком.


Попередньо замочити сушені гриби у воді на 20 хвилин, після — ретельно промити.


Вилити у каструлю 3 л води, всипати гриби, залишити варитися на 20 хвилин.

Поки гриби варяться, цибулину розрізати навпіл, порізати моркву.

Додати овочі до юшки разом з лавровими листками і часником, залишити варитися ще протягом 30 хвилин.


Додати шматочок вершкового масла, розтовчений у ступці перець та сіль. Подавати з порізаною дрібно зеленню.


Насолоджуйтесь ароматною грибною юшкою!