up
Напишіть Нам
Напишіть нам і ми зв'яжемось з вами

Експорт як рушійна сила для розвитку підприємництва

У Львові, у рамках Експортного туру відбулась панельна дискусія “Експорт як рушійна сила для розвитку підприємництва”, організована Export Promotion Office/Офіс з Просування Експорту. Під час зустрічі, експерти та учасники обговорювали тему експорту та його тенденції.

Що? За словами фахівців, найбільше запитів на експорт вони отримують для: IT, деревообробної та харчових галузей. Найпопулярніша тенденція – це крафтова, натуральна, еко продукція. Велике зацікавлення у ягодах. Хоча, за кордоном швидше цікавить сировина, ніж вже готовий продукт.

Коли? Якщо є потенціал, потрібно рухатись негайно. Поштовхом стане виготовлення документації, сертифікації. Якщо виробник добре зарекомендує себе на міжнародному ринку, це стане великою перевагою, яка вплине на український ринок.

Як? Найкраще для виходу на міжнародний ринок – це торгові місії за кордон. Виставки, “живе спілкування”, оцінка твого товару, обмін контактами між колегами.

Бажаємо українським виробникам, ставати кращими, конкурентноспроможними та заявити про себе світові. Основне, знайти свою ідентичність, бути ексклюзивним та пам”ятати про якість.