up
Напишіть Нам
Напишіть нам і ми зв'яжемось з вами

Тушкована сочевиця з овочами

Сьогодні хочемо вам запропонувати  приготувати тушковану сочевицю з овочами. Це повноцінна страва, хоча можна її приготувати і як гарнір. Сочевицю рекомендують включати в своє меню, адже що вона, як і квасоля або горох, має багато рослинного білку, клітковини і безліч мікроелементів. За бажанням, додайте в рецепт гриби та інші овочі. Сочевицю можна знайти у нас на сайті від ФГ Костів : https://tuca-shop.com.ua/

Інгредієнти: сочевиця 1 склянка, морква 1 шт, цибуля ріпчаста 1 шт, перець солодкий 1 шт, томатний морс або томатна паста з водою, часник 2 зубчики, сіль, спеції – за смаком, зелень – за бажанням.

Спосіб приготування:
сочевицю промити, залити водою 1:2, поставити на вогонь, довести до кипіння, зменшити вогонь до мінімуму і варити до готовності протягом  25-35 хвилин. За 5 хвилин до готовності посолити. Поки вариться сочевиця, почистити цибулю, моркву. Цибулю дрібно нарізати, моркву натерти на тертку. Обсмажити овочі на рослинній олії, додати свіжий або заморожений болгарський перець, обсмажити все разом ще 5 хвилин і додати томатну пасту, розведену з водою або томатний морс. Якщо сезон, можна додати свіжі помідори – 2-3 вистачить. Видавити пару зубчиків часнику.  Посолити, можна додати улюблені спеції,  такі як хмелі-сунелі. Викласти на пательню до овочевої заправки з томатом готову сочевицю, перемішати та тушити ще 5 хвилин під закритою кришкою. В кінці добавити зелень. Виключити і залишити ще постояти 10-15 хвилин під закритою кришкою.
Смачного!