up
Напишіть Нам
Напишіть нам і ми зв'яжемось з вами

Токан з бринзою по-хустськи

токан

Рецепт приготування токану практично не змінювався століттями, але все ж таки, перебуваючи в Карпатах, Ви відчуєте відмінність та особливість смаку.

У кожному регіоні Карпат є своя традиційна кухня, відмінна від інших. Її відмінність формується за рахунок традицій життя місцевих жителів, їх рецептів, смаків.

Пропонуємо Вашій увазі оригінальний рецепт приготування популярної страви токан, за рецептом вівчарів Хустського району.

Для приготування токану, нам потрібно:

  • 2 склянки кукурудзяного борошна
  • 6 склянок води
  • 200 г Традиційної Бринзи Хустщини
  • 80 г копченого сала
  • сіль за смаком

Технологія, рецепт приготування токану:

Починаємо варимо токан у місткій посудині (найкраще казанок). У який наливаємо воду, додаємо сіль та 4 столові ложки кукурудзяного борошна та доводимо до кипіння. Після цього, тоненькою цівочкою додаємо борошно що залишилось. Повільно помішуємо все дерев’яною ложкою.

Наступним кроком, топимо копчене сало на смалець і шкварочки. Відкладаємо у сторону.

Беремо миску, широку і не високу. Дно і стінки цієї миски щедро змащуємо витопленим із сала смальцем.

Викладаємо в миску шар токану товщиною біля 2 см і посипаємо його бринзою. Шаруємо так, поки є місце в мисці або не закінчиться продукт. Верхній шар посипаємо бринзою і шкварками. можна додати трохи зелені за смаком.

Смачного Вам.

Читайте також: Карпатська кухня – рецепти