Святкові рогалики з лекварем (варенням)
До святкового столу – смачні рогалики. Як начинку можна додавати закарпатський леквар, або варення на ваш смак.
Інгредієнти:
- Цукрова пудра 2 ст.л
- Яйце 2 шт.
- Леквар 250 г.
- Борошно 500 г.
- Цукор 100 г.
- Дріжджі 10 г.
- Вершкове масло 200 г.
- Просійте борошно в миску. Додайте до нього сухі дріжджі і добре перемішайте. Додайте до них м’яке масло і перемішайте до утворення маси з грудками.
- У велику миску розбийте яйця, додайте цукор. Збийте їх за допомогою міксера або кухонного вінчика до пишної консистенції.
- Змішайте утворену яєчну масу з раніше підготовленим борошном і замісіть гнучке, однорідне тісто. Покладіть приготоване тісто в миску, накрийте кухонним рушником і залиште в теплому місці на 15 хвилин.
- Потім розділіть тісто на дві рівні частини. Розкачайте кожну частину в тонкий великий корж. Виріжте однакового розміру кола з тіста.
- Тепер розріжте з тіста рівні трикутники. Їх може вийти 8, але можна підготувати і більше. В середину покладіть леквар (варення) і акуратно згорніть їх рогаликом.
- Покладіть всі підготовлені рогалики на деко (30 см х 40 см), попередньо застелене папером для випікання. Випікаємо при 180 градусах , 5-20 хвилин до скоринки.
- Готові рогалики посипаємо цукровою пудрою. Смачного!
Придбати левар від ТМ “Пан Еко” можна на сайті : https://tuca-shop.com.ua/