Смак українських карпат

Громадська спілка «Карпатський смак» працює в постійному контакті з кожним виробником продуктів харчування, що є членом спільноти, тим самим забезпечуючи максимальну безпеку та якість продукту. Як результат, після інспектування, та перевірки на дотримання вимог та критеріїв, після висновків інспекції, рішенням правління, ми надаємо ліцензію виробнику на право користування ТМ «Смак українских Карпат».

Маркування ТМ «Смак українських Карпат» проходять виробники продуктів харчування, категорії М1, що є членами спілки та відповідають вимогам.

Яким чином встановлюються відповідність?

Громадська спілка «Карпатський смак» приділяє особливу увагу до кожного етапу виробництва продукції, від поступлення, зберігання сировини, до етапу виробництва, зберігання та реалізації продукції.

  • Застосовувати у господарстві, лише натуральні добрива, не використовувати стимулятори росту та захисту рослин. Можна використовувати лише натуральні препарати.
  • Заборонено використовувати пестециди, фунгіциди, інсектециди для боротьби з шкідниками на полях. Деякі фермери спілки мають сертифікати відповідності органік та біоконтроль.
  • Не забруднювати навколишній простір небезпечними отруйними речовинами, не палити сміття, вивозити на утилізацію відходи виключно згідно санітарних норм
  • Не використовувати у вирощуванні та виробництві продуктів харчування сировину з ГМО. Члени спілки проти ГМО у всіх видах. Ми виступаємо за збереження біологічного різноманіття та за традиційні смаки Карпат.
  • Дотримуватись чистоти, порядку на виробництві. Категорично заборонено зберігати сторонні предмети, відходи.
  • Виробникам м’ясних виробів, що здійснюють вирощування свиней, кіз, овець, корів, птиці забороняється використовувати гормони та стимулятори росту тварин.
  • На території господарств, допускається зберігання паливно-мастильних матеріалів згідно вимог та у відповідних місцях.

Ми надаємо виробникам натуральних продуктів харчування, членам спілки «Карпатський смак» право на користування ліцензію ТМ «Смак українських Карпат», що, у свою чергу підтверджує високі стандарти якості та безпеки виробництва, та наближає їх до визнання на міжнародному ринку, завдяки підтримки фахівців Швейцарії - Дослідний інститут органічного сільського господарства (ФіБЛ).

TOP