up
Напишіть Нам
Напишіть нам і ми зв'яжемось з вами

Книш Гуцульський

Книш з бринзою –  традиційний карпатський пиріг з начинкою.

Інгрідієнти:

Борошно кукурудзяне – 50 г

Вода – 100 г

Сіль – 2 г

Борошно пшеничне – 5 г

Бринза – 42 г

Зелень петрушки – 10 г

Часник – 2 г

Зелень кропу – 5 г

Сало – 10 г

У киплячу підсолену воду всипають просіяне кукурудзяне бо­рошно, заварюють тісто, добре вимішують, щоб не залишилось гру­док і залишають на деякий час, щоб воно охолонуло і загустіло. Підготовлене тісто ділять на частини і на дошці, посипаній пше­ничним борошном, розкачують з цих частин невеликі коржі. На середину коржа кладуть протерту бринзу, змішану з дрібно нарізаною зеленню петрушки, тертим часником та дрібно нарізаним кропом. Фарш загортають у тісто, зверху кладуть тонку скибку сала і випікають у духовці. Готові книші подають гарячими по 2-3 шт. на порцію.