Книш з бринзою – традиційний карпатський пиріг з начинкою.
Інгрідієнти:
Борошно кукурудзяне – 50 г
Вода – 100 г
Сіль – 2 г
Борошно пшеничне – 5 г
Бринза – 42 г
Зелень петрушки – 10 г
Часник – 2 г
Зелень кропу – 5 г
Сало – 10 г
У киплячу підсолену воду всипають просіяне кукурудзяне борошно, заварюють тісто, добре вимішують, щоб не залишилось грудок і залишають на деякий час, щоб воно охолонуло і загустіло. Підготовлене тісто ділять на частини і на дошці, посипаній пшеничним борошном, розкачують з цих частин невеликі коржі. На середину коржа кладуть протерту бринзу, змішану з дрібно нарізаною зеленню петрушки, тертим часником та дрібно нарізаним кропом. Фарш загортають у тісто, зверху кладуть тонку скибку сала і випікають у духовці. Готові книші подають гарячими по 2-3 шт. на порцію.