Кожен, хто чує про мачанку, відразу уявляє собі смак грибів. Ми не можемо її просто назвати соусом чи підливою, це самостійна страва з грибів, гастрономічний скарб Карпат.
Готуємо грибну мачанку:
Гриби, білі сушені – 30 грам
Олія – 2 столові ложки
Масло вершкове – 10 грам
Мука – 2 ст ложки
Цибуля – 1 шт
Сметана – 3 столові ложки
Лавровий лист – по смаку
Сіль до смаку
Перець до смаку
Грибна мачанка – приготування:
Промити та замочити білі гриби на 5-6 годин. За цей час вони стануть м’якіші. Після того, їх пересипають в інший посуд та промивають водою.
Гриби варять 30-40 хв до готовності, на слабкому вогні. Тим часом наріжте цибулю, та посмажте її на олії до прозорості. Обсмажте муку до золотисто-коричневого кольору на іншій сковорідці.
Далі візьміть гриби, промийте їх гарячою водою,та поріжте на дрібні шматочки.
Покладіть їх на сковорідку з цибулею та смажте 10 хв, додаючи вершкове масло. Муку розведіть теплим грибним відваром до необхідної густини, так, що б не було комочків та прокип’ятіть, зніміть пінку.
Далі до мачанки додайте перець, лавровий лист, сіль та варіть все 5-10 хв. Додайте вершки, сметану, доведіть до кипіння та зніміть з вогню.
Смачного!
Придбати олію, білі гриби ви можете на сайті: https://tuca-shop.com.ua/