Паляниця – український домашній хліб. Він рятував українців у всі важкі часи. Рецепт простий, але варто дотримуватись пропорцій, оскільки занадто тонке тісто – суха паляниця, а якщо занадто товсте – погано пропечеться.
Інгредієнти:
кефір – 2 ск.;
цукор – 1 ст. л.;
сіль – 1 ч. л.;
спеції – за бажанням;
сода – 1 ч. л. з верхом;
оцет – 1 ст. л.;
борошно – 800 г.
Приготування:
До кефіру додати сіль, цукор, спеції, соду. Все добре перемішати.
Додати борошно, замісити тісто. Не забивайте тісто борошном. Накрити рушником та залишити на 10 хвилин.
Розділити тісто на рівні частини, залежно від розміру сковорідки.
Сформувати паляниці завтовшки в палець.
Обсмажувати під кришкою на маленькому вогні та на сухій сковороді з двох боків.
Готові паляниці накрити чистим рушником та дати їм постояти.
Смачного!