Тут, у Карпатському краї, мабуть, кожен чув про легендарну гуцульську страву з кукурудзяної крупи та справжньої домашньої сметани. М’який ніжний смак баношу чудово доповнюють підливи з грибами чи шкварки, а поєднання з витриманою овечою бринзою надає страві пікантні нотки.
Щоб відчути смак гуцульської легенди, знадобиться лише 20-25 хвилин.
Вам знадобиться
Вилити молоко у каструлю, довести до кипіння. Всипати кукурудзяну крупу, додати сіль і перець. Варити до готовності на маленькому вогні.
Додати ложку сметани, добре перемішати.
Подавати з бринзою, за бажанням додати мариновані або смажені грибочки, зелень до смаку.
Фермерську витриману овечу бринзу до вашого баношу можна придбати у нашому магазині «Смак українських Карпат». ФГ Ростока з Закарпаття виробляє натуральний овечій сир без жодних домішок. Застосування автентичних рецептів і перевірених технологій забезпечує незрівнянний пікантний смак бринзи, що стане вдалим акцентом ваших страв.