up
Напишіть Нам
Напишіть нам і ми зв'яжемось з вами

Стратегічна сесія « Розвиток членства та збори Правління ГС «Карпатський смак»

21 грудня 2020 року у Львові, відбулась стратегічна сесія «Розвиток членства та збори Правління ГС «Карпатський смак». Захід відбувався за сприяння проєкту ПРООН Зміцнення бізнес-об’єднань малих і середніх підприємств.

Серед запрошених члени Правління, учасники ГС та експерти. Під час заходу, учасники затвердили звіт діяльності року, що минає, а також обговорили план розвитку спілки на 2021 рік. В дружньому колі виробники мали можливість поспілкуватись, обмінятись досвідом роботи в умовах карантинних обмежень та поділитись своїми досягненнями.

З вітальним словом виступив Голова Правління ГС «Карпатський смак» Павло Тізеш. Він подякував усім виробникам та дружній команді, яка не зважаючи на труднощі, продовжила активно працювати та будувати плани на майбутнє.

Також, до слова (онлайн), було запрошено заступника директора Швейцарського бюро співробітництва Посольства Швейцарії в Україні, Віктора Шуткевича. Він зазначив, що 2020 рік був нелегким для кожного з нас, особливо це було відчутно у туристичній сфері, яка напряму пов’язана із діяльністю українських фермерських господарств. Маючи багаторічний досвід співпраці із ГС «Карпатський смак», Віктор Шуткевич побажав спілці та усім учасникам прогресу та висловив надію, що наша співпраця в рамках Швейцарсько-української програми «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України» й надалі відбуватиметься на дружніх, партнерських засадах.

Під час засідання, важливі питання, які цікавили наших виробників було – НАССР та зміни у харчовому Законодавстві. З роз’ясненнями виступив експерт по харчовому Законодавству Юрій Оглашенний та інспектор спілки Андрій Милянич. Варто зазначити, що обов’язковою умовою для учасників ГС є щорічне проходження інспекції, яка здійснює контроль відповідності продукції та господарства до критеріїв ТМ «Смак українських Карпат».

За словами директора ГС «Карпатський смак» Галини Батюсь цей рік був неоднозначний. Але не зважаючи на різні перипетії, ГС продовжувала активно працювати (брала участь у ярмарках, виставках, міжнародних форумах, проводила дегустації, тощо). Попереду багато планів, а саме відкриття онлайн магазину продукції Смак українських Карпат та нових дегустаційних залів.  Як зазначила Галина Батюсь: “Для команди ГС Карпатський смак” цей рік був різний, але ми всі йшли вперед, очікували кращого і розуміли, що життя продовжується”.

Друга частина сесії була присвячена роботі з  експертом ПРООН по розвитку стратегії організації.  Володимир Воробей, виконавчий директор PPV Knowledge Networks, зумів проаналізував усі виклики та завдання, які перед собою поставила спілка та надав цінні поради, як в найближчому часі сприяти кращому розвитку спілки.

Усі учасники сесії мали можливість не лише пройти навчання, обмінятись досвідом, але й поспілкуватись зі своїми колегами та висловити надію, що 2021 рік стане кращим і сприятиме як розвитку ГС, так і кожного виробника та українського фермерства зокрема.

Захід проводився в рамках швейцарсько-українського Проєкту “Зміцнення бізнес-об’єднань мікро-, малих і середніх підприємств (Етап 2)”, який впроваджується Програмою розвитку ООН в Україні (ПРООН) у співпраці з Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України і за підтримки Швейцарії.