up
Напишіть Нам
Напишіть нам і ми зв'яжемось з вами

IV Національний фестиваль крафтового сиру

2-3 жовтня у Києві відбувся Фестиваль крафтового сиру – Ukraine Cheese Awards 2021. Більше ніж 60 найкращих виробників сиру з усіх куточків країни зібралися, щоб позмагатися за звання найкращого.

26 номінацій, 300 сирів-номінантів на звання найкращого! А ще конкурси, майстер-класи, дегустації та лекції від сироварів.

Найголовніше – це можливість спробувати найрізноманітніші крафтові сири, які за смаком та технологією виробництва  відрізняються один від одного. Серед представників і виробник, член ГС “Карпатський смак” Олег Журавінський “Чесниківський сир”. Він разом з родиною вже не один рік поспіль бере участь у фестивалі. 
Сир “Чесниківський“– це напівтвердий сичужний сир виготовлений з незбираного коров`ячого молока за класичною технологією. Дозріває щонайменше 30 днів. Має приємний запах і кремово-жовтий колір. Сир з невеликими дірками і скоринкою натурального походження. За смаком нагадує ґауду. Мають авторські розробки. До прикладу, сир із чорнушкою виробляється винятково в «Екомі». Він із ароматною пікантною добавкою — чорним кмином, або чорнушкою — по-місцевому.

Захід відбувся за підтримки Quality FOOD Trade Program.