З 5 по 7 жовтня у Франції відбувся міжнародний Форум Походження, Різноманітність та Території.
Щороку Форум збирає сотні учасників та стає майданчиком обміну практик та знань щодо взаємодії культурних та біологічних різноманітностей, динаміки розвитку територій та продуктів, якість яких пов’язана з походженням. Форум об’єднує науковців, політиків, дослідників та всіх залучених до нових способів мислення й розвитку, де сутність, походження, якість та місцеві відмінності є каталізатором територіального розвитку.
Глобалізація торгівлі має великий вплив на харчові системи та піднімає кілька екологічних та соціальних важливих питань: втрата біорізноманіття, зубожіння ріллі, забруднення води та атмосферного повітря, викиди парникових газів, недоїдання, продовольча несправедливість та опустелювання сільських районів. Оцінка ситуації лежить в основі спільної роботи між споживачем, виробником та інших зацікавлених сторін в системі харчуванняя. Саме тому, в основі Форуму ODT у 2020 році є вивчення шляхів подолання та обмін досвідом усіх зацікавлених.
ГС “Карпатський смак” взяла участь у Форумі в онлайн форматі та була залучена до панельної дискусії, на якій змогла ознайомити усіх учасників з діяльністю спілки та обговорити із учасниками ряд важливих питань.