up
Напишіть Нам
Напишіть нам і ми зв'яжемось з вами

Дегустація Смак українських Карпат у Львові

Відкрийте для себе гастрономічні родзинки карпатського регіону, відчуйте нові смаки, пізнайте новий досвід та знання про край, доторкніться до традиції, культури під час дегустації «Смак українських Карпат» на території музею «Шевченківський Гай» у Львові.

Як часто коли Ви вживаєте їжу, то вивчаєте свій власний смаковий досвід? Що Ви про це знаєте, думаєте?

Уявіть собі музику гуцулів. Що Ви одразу згадаєте? Танець, яскраві костюми, музику. А в музиці? Звуки трембіти, цимбалів, дзвоників, дримби та інших інструментів. Тобто Ви можете уявити структуру музичного виконання, та виявити те, що Вам найбільше цікаво. Ви можете уявити початок твору, відчути емоції музикантів та виконавців, розуміти зміст. Швидше за все, Ви точно зможете виокремити елементи, які Вам найбільше подобаються, це будуть і слова, рухи, ритм, стиль виконання та звісно інструменти. А під час прийому їжі? Можете описати, що Ви про неї знаєте?

Це справді дуже цікаво. А тепер спробуйте описати Ваш улюблений сир? Який він? Молодий чи витриманий. Наприклад з коров’ячого чи козиного молока. Чому, Ви наприклад більше всього любите саме його? Звісно це може бути аромат, після смак. А чи думали Ви над його походженням? Над тим, хто його виготовляє, в яких умовах, з якими цінностями? Та що все це означає для жителів та традицій регіону виробництва?

смак українських карпат

Сирна тарілка складається з натуральних сирів, з коров’ячого, овечого та козиного молока.

Через це, група карпатських виробників натуральних продуктів харчування з 4-х областей українських Карпат, об’єдналась в громадську спілку «Карпатський смак», та вирішила відкрити у Львові, на території музею «шевченківський Гай», дегустаційний зал, таку собі галерею смаку, з метою інформування про життя та традиції жителів українських Карпат, формування культури споживання натуральних  продуктів, формування привабливості регіону та підтримки дрібних виробників.

М'ясна тарілка - унікальні смаки виробів з екологічно чистого м'яса.

М’ясна тарілка – унікальні смаки виробів з екологічно чистого м’яса.

Спитаєте, для чого еко виробники з карпатського регіону об’єднуються? Аби більше українців могли споживати якісні продукти та дізнатись про традиційну карпатську культуру.

Виробники з українських Карпат, що вирішили об’єднатись у громадську спілку поставили собі це питання, та дійшли спільної думки, що їх їжу не можна швидко їсти. Лише через те, що вона смачна, вона традиційна, виготовляється в унікальному карпатському регіоні, та має свої, як спільні так і відмінні риси про які варто знати.

Ми часто використовуємо смак, як маркер території, та ідентичність культури. Якщо Карпати, то в асоціативному ряді серед продуктів буде бринза, серед тварин буде вівця, а серед людей, буде вівчар, серед інструментів буде трембіта, серед природи будуть гори та полонини. Так, це Карпати.

Запрошуємо Вас приєднатись до культури смаку, та відвідати нашу цікаву лекцію та дегустацію «Смак українських Карпат» у Львові.

Дегустаційний набір Смак українських Карпат

Дегустаційний набір Смак українських Карпат на одну особу

Під час проведення дегустації Смак українських Карпат у Львові, вам запропонують поєднання смаків різноманітних карпатських продуктів. Ви зможете зануритись у процес сприйняття інформації та споживання їжі, Ви звісно щось чули вже про Карпати та продукти, а тут Ви зможете ще й відчути аромат, смак, емоції.

Місце проведення: Львів, музей архітектури та побуту «Шевченківський Гай», садиба Зарічево.

Меню (дегустаційна тарілка) формується з замовником на вибір, та як правило складається з:

  • Карпатський аперитив
  • М’ясна тарілка – 9 видів м’ясних делікатесів
  • Сирна тарілка (сир з молока корови, вівці, кози) – 7 видів витриманого, молодого, твердого чи м’якого сиру, що виготовляється за різними технологіями
  • Натуральні соки з дикоростучих та традиційних фруктів, на вибір
  • Продукти бджільництва: карпатський мед – 4 види, медовуха, медовий бальзам
  • Лекварі та джеми з карпатських дикоростучих ягід, фруктів
  • Карпатський чай та гриби
  • Мариновані овочі
  • Харчові олії
  • Натуральне згущене молоко
  • Хліб, паштет та масло

Представлено регіональні продукти: Львівщина, Закарпаття, Прикарпаття, Буковина

Що ще треба знати?

  • Тривалість програми: 60 хвилин
  • Дегустації проводяться за попереднім замовленням
  • На зміст дегустації може впливати фактор сезонності
  • Приймаються групи від 10 до 20 осіб
  • Вартість дегустації з особи 300 (ціна залежить від кількості різновидів продукції)
  • Вхідний квиток в музей Шевченківський гай входить у ціну
  • Це повноцінна гастрономічна екскурсія у Львові, яка підходить, як дорослим так і дітям

Довідка та замовлення дегустації за телефоном: +38 067 569 86 39

Якщо Ви під час подорожі відвідуєте заклади, що пропонують місцеві продукти, продуктові ринки, шукаєте етнічні смакові родзинки, а дегустації для Вас це як звичка та традиція, приєднуйтесь!

На території дегустаційного залу працює крамниця натуральних карпатських продуктів, від виробників, членів спільноти “Смак українських Карпат” де Ви все зможете придбати.

Довідка та замовлення по телефону: +38 067 569 86 39

Це найкращий гастрономічний подарунок з українських Карпат.