up
Напишіть Нам
Напишіть нам і ми зв'яжемось з вами

БАНОШ — втілення давніх карпатських традицій

Тут, у Карпатському краї, мабуть, кожен чув про легендарну гуцульську страву з кукурудзяної крупи та справжньої домашньої сметани. М’який ніжний смак баношу чудово доповнюють підливи з грибами чи шкварки, а поєднання з витриманою овечою бринзою надає страві пікантні нотки.

Щоб відчути смак гуцульської легенди, знадобиться лише 20-25 хвилин.

Вам знадобиться

  • кукурудзяна крупа 150 г
  • молоко 450 мл
  • 1 ст ложка сметани
  • сіль до смаку
  • перець до смаку
  • витримана овеча бринза
  • гриби, зелень за бажанням

Вилити молоко у каструлю, довести до кипіння. Всипати кукурудзяну крупу, додати сіль і перець. Варити до готовності на маленькому вогні.

Додати ложку сметани, добре перемішати.

Подавати з бринзою, за бажанням додати мариновані або смажені грибочки, зелень до смаку.

Фермерську витриману овечу бринзу до вашого баношу можна придбати у нашому магазині «Смак українських Карпат». ФГ Ростока з Закарпаття виробляє натуральний овечій сир без жодних домішок. Застосування автентичних рецептів і перевірених технологій забезпечує незрівнянний пікантний смак бринзи, що стане вдалим акцентом ваших страв.