Лагоміна ТМ

Овочі, томатний сік

інфо

 Роман Воловач
Львівська область, Дрогобицький район, с. Болехівці, вул. Стебницька, 7
+38 (096) 45-11-286
 volovachroman@gmail.com 

 Помідори, соуси, томатний сік

Величезне різноманіття товарів на полицях супермаркетів, знижує можливості здивувати, проте пан Роман та його колега Валентин своїм завзяттям винайшли неймовірно смачний і корисний продукт – томатний сік. «Що тут такого?» – запитаєте Ви, а те, що він будучи абсолютно натуральним, без використання барвників має аж 6 різновидів кольору і відповідно – неповторне різноманіття смаку!

Історія створення

ТМ «Лагоміна» – це відлуння довгого захоплення вирощувати корисне, смачне та неординарне.

Ще з самого малечку мати пана Романа привчала своїх дітей до городини, адже власноруч вирощені овочі завжди мають найбільше вітамінів та є найбезпечніші у споживанні. Відтоді мамині настанови для автора стали життєвим кредом. Спершу вирощували звичайну городину (картопля, буряк, морква та зелень), а пізніше з’явилось сортове насіння, проводились експерименти. Власне помідорові експерименти заклались ще 20 років тому, коли з донькою виростили перше «балконне чудо» (сорт помідорів).

У 2011 році разом з товаришем Валентином трапилась нагода придбати невеличку ділянку землі, облаштування якої зайняло не мало часу. Спочатку на ній зростала зелень та пряні трави – японська мізуна, мангольд, різні види салатів та редиски. Органічну продукцію в Україні ще не зовсім розуміли, тому прийшлось відмовитись від зелені.

Так, існування ТМ «Лагоміна» почала у 2014 році, засадивши першу теплицю помідорами та окресливши наступні кроки у створенні чогось прекрасного.

На сьогоднішній день у власності виробників є 6 теплиць, загальна площа яких складає 1300 метрів квадратних,  та відділення для розсади. Особливо пан Роман пишається нагрівними столами для вирощування розсади, яка приносить здорові зародки для майбутніх овочів.

Основні вимоги вирощення:

Перше і найголовніше є якість продукту, якою автори пишаються. Адже все, що вони виготовляють, то споживають і самі.

Принципи виготовлення:

Вирощування «особливих» помідорів – це захоплення, яке не дозволяє власникам вирощувати технічні сорти та прагнути до великих партій, а використання власної сировини у виготовленні смаколиків дозволяє підтримувати виробництво тоді, коли це необхідно.

Для підживлення рослин ТМ «Лагуміна» не використовує мінеральних добрив та гербіцидів. У своєму озброєнні пан Роман та Валентин використовують мікоризу – симбіотичне співжиття грибів з кориневою системою, що забезпечують дозрівання помідорів за рахунок внутрішніх перетворень.

У зимовий період для підживлення землі засівається фацелія у всі теплиці. Фацелія  – сидерат («зелене добриво»), що допомагає забезпечити ґрунт легкозасвоюваними мінеральними сполуками та органікою, а також добре структурує ґрунт. У результаті такого догляду навесні можна висаджувати уже нові рослини.


Технологія виготовлення:

Виготовлення смачних томатних соків починається з очищення помідорів від шкіри та насіння. А далі вже як бабці колись готували – почавили і у баняк, щоб добре прокипіло. Коли піна починає підніматись, вже готову помідорову кашу розливаємо у пропарені баночки. Опісля, готовий сік повинен остигнути перед упакуванням і відправлення покупцям.

Залежно від сорту помідорів у сік може додаватись цукор чи сіль, щоб смакувало. Такий сік може зберігатись дуже довго навіть після відкриття за умови зберігання у прохолодному приміщенні. 

Про продукцію:

Переважно  Роман та Василь вирощують високорослі індетермінантні сорти – ліаноподібні гібриди, що вирізняються поміж інших довгим періодом плодоношення.

На сьогоднішній день теплиці ТМ «Лагоміна» включають помідори сортів «Хурма» (червоні помідори), «Star Gold» (солодкі та жовті помідори), «Де-Барао» кількох кольорів, жовті «Gualdino», «Sasher» (чорні і дуже солодкі), чері сорту «Sаkurа» та ще декілька великих помідорів «Велетень», які мають жовтий, малиновий, лимонний та червоний кольори.

У ході своєї роботи помідорові майстри окрім вирощування томатів виготовляють томатні соки, які мають 6 різних кольорів та три основних типи сортів. Натуральні та негомогенізовані соки виробники готують без додавання будь-яких шкідливих консервантів. Так, до складу окрім самих томатів входять тільки сіль та трішки цукру.

Автори полюбляють експерементувати і придумувати різні соуси та додатки до гарнірів, тому в асортименті продукції також присутні 3 сорти перцевих соусів з різним наповненням, а якщо і Вам захочеться пофантазувати, то виробники з радістю виконають Вашу примху.

Поради від пана Романа:

Томатні соки є авжеж більш насичені вітамінами ніж сам помідор, тому Роман рекомендує на добу вживати 200-300 мл соку, а на сім’ю до 1 л.

Ще однією причиною такого обмеження є велике навантаження на кишечник за рахунок консистенції соку. Дрібно перетертий продукт важко перетравлюється, тому велика кількість соку може спровокувати «чистку» кишечнику.

Цих порад варто дотримуватись і щодо інших виробів ТМ «Лагоміна», а також і свіжих овочів.

Де можна придбати товар:

  • Безпосередньо у виробника (контакти якого вказані перед статтею).
  • У дегустаційному залі «Смак Українських Карпат» (м. Львів, вул. Чернеча Гора 1, садиба Зарічево, Шевченківський Гай).
  • У крамницях “EcoTerra”.
  • Незабаром відкриття веб-сайту ТМ «Лагоміна», на якому буде змога придбати продукти.

Вгору