Автентичність, Смак, Якість

up
Напишіть Нам
Напишіть нам і ми зв'яжемось з вами

Роман Воловач, Валентин Василенко
Львівська область, Дрогобицький район, с. Болехівці, вул. Стебницька, 7
+38 (096) 45 11 286
volovachroman@gmail.com
Помідори, соуси, томатний сік

Фермерське господарство “Лагоміна”, що  у селі Болехівці, засноване у 2014 році двома товаришами Романом Воловачем та Валентином Василенком. З дитинства мати привчала Романа до городини. Це мамині слова «Їжа повинна бути безпечною, корисною і смачною» багато років потому Роман написав на стіні свого офісу.

Спершу вирощували звичайну городину (картоплю, буряк, моркву та зелень), а згодом купили сортове насіння і почали експериментувати. У 2011 році трапилася нагода придбати невеличку ділянку. Спочатку на ній вирощували зелень та пряні трави: японську мізуну, мангольд, різні види салатів та редиски. ТМ «Лагоміна» зародилася у 2014 році, коли помідорами засадили першу теплицю.

На сьогодні у власності виробників 6 теплиць, загальна площа яких – 1300 м 2 та відділення для розсади. Особлива гордість – це нагрівні столи для вирощування розсади, яка забезпечує здорові зародки для майбутніх овочів.

Моя пристрасть – це моє захоплення та досягнення у роботі.

Я пишаюся нашою продукцією: якісною, органічною, без домішків та з лікувальними властивостями. Ми працюємо на збереження екосистеми Карпатського регіону.

Довіра для мене – це головне, на чому все базується. Немає довіри – немає бізнесу. Слово честі – закон.

Продукція «Лагоміна»
На сьогодні у теплицях ТМ «Лагоміна» вирощують помідори таких сортів «Хурма» (червоні), «Star Gold» (солодкі та жовті), «Де-Барао» (кількох кольорів), «Gualdino» (жовті), «Sasher» (чорні та дуже солодкі), чері «Sаkurа» та великі помідори «Велетень» (жовтого, малинового, лимонного та червоного кольорів). Із трьох основних сортів помідорів виробляють томатні соки 6-ти різних кольорів.

Натуральні та негомогенізовані соки виробники готують без додавання будь-яких  шкідливих консервантів. Так, до складу соків, окрім самих томатів, додають тільки сіль та трішки цукру. Фермери полюбляють експериментувати і придумувати різні соуси та додатки до гарнірів.

Роман Воловач, член ГС «Карпатський смак»
У ГС «Карпатський смак» з 2018 року. Сподіваюся, що у майбутньому спілка зможе допомогти у досягненні планів, забезпечивши майданчик для обміну досвідом та реалізації продукції.