Гастрономічні тури та екскурсії по Україні набирають популярності серед туристів, то ж багато виробників якісних продуктів харчування розширюють власну діяльність та запрошують туристів до себе, тим розповідають їм про специфічність виробництва натуральних продуктів харчування, знайомлять їх з своїм господарством, інформують їх про властивості та характеристики.
Громадська спілка “Карпатський смак” разом з виробниками продуктів харчування, та фахівцями з туристичного супроводу, туроператорами працює над розробкою туристичного маршруту “Смак українських Карпат”, який покликаний показати автентичність, оригінальність та унікальність та колорит Карпат, а також підкреслити еталон смаку натуральних продуктів харчування.
На першому етапі, туристичний маршрут “Смак Українських Карпат” включає виробників, які вже можуть надати дегустації продукції, безпосередньо на підприємстві, фермі, або у спеціально облаштованому приміщенні “дегустаційному залі” (список буде доповнюватись).
На другому етапі, туристичний маршрут “Смак Українських Карпат” включатиме заклади громадського харчування, що пропонують меню з використанням регіональних продуктів, у стравах традиційної кухні з Карпат.
Відкриття року! Дегустаційний зал “Смак українських Карпат” у місті Львів
Відкрийте для себе гастрономічні родзинки карпатського регіону, відчуйте нові смаки, пізнайте новий досвід та знання про край, доторкніться до традиції, культури під час дегустації «Смак українських Карпат» на території музею «Шевченківський Гай» у Львові.
Меню (дегустаційна тарілка) формується з замовником на вибір, та як правило складається з:
Представлено регіональні продукти: Львівщина, Закарпаття, Прикарпаття, Буковина
Що ще треба знати?
Довідка та замовлення дегустації за телефоном у Львові: +38 (096) 72 19 899
Якщо Ви плануєте далі свою подорож по Львівщині, Закарпаттю, Прикарпаттю, зверніть увагу на інші дегустаційні зали виробників продуктів, від громадської спілки “Карпатський смак”.
Увага! Що треба знати, про дегустаційні зали та візити на господарства за туристичним маршрутом “Смак українських Карпат”:
Якщо, Ви плануєте обрати тур в Карпати, місто Яремча, Буковель зверніть увагу на діяльність дегустаційних залів, екскурсії на ферми та територію господарств членів спілки “Карпатський смак” на Прикарпатті.
1. Кооператив «Чиста Флора», карпатські трави, дикоростучі, джеми, с. Спас, Прикарпаття
Ви дізнаєтесь про специфічність та історію використання трав жителями українських Карпат, дізнаєтесь, як їх краще використовувати та вживати, як зберігати, як розрізняти.
До послуг туристів:
Керівник: Михайло Стовп’юк
Адреса: c. Спас, Коломийський район, Івано-Франківська обл.
Телефона за довідкою: +38 (034) 339 36 67
Електронна пошта orgflora@gmail.com
Більше інформації на інтернет сторінці: СОК «Чиста флора»
2. Ферма «Зелений Яр», козячий сир, с. Микуличин, Прикарпаття
Ферма та підприємство «Зелений Яр» знаходиться в околиці міста Яремча, та запрошує гостей, туристів на знайомство з культурою тваринництва, а саме козівництва та вівчарства в Прикарпатті. Тварини у теплу пору року пасуться на екологічно чистих полонинах, та харчуються екологічно чистими кормами. А продукція виготовляється з високоякісного молока.
До послуг туристів:
Керівник: Яремчук Василь
Адреса: с. Микуличин, уч. Горби, Яремчанська міська рада, Івано-Франківська обл.
Телефон: +38 (097) 42 22 875, +38 (067) 75 87 150
Більше інформації на інтернет сторінці: Ферма «Зелений Яр»
Якщо Ви обрали тури в Закарпаття, зверніть увагу на діяльність наступних господарств, що пропонують дегустації, екскурсії на ферми, продегустувати сири Закарпаття, м’ясні вироби та знайомство з історією, культурою та технологіями виробництва продуктів харчування, ведення діяльності з врахуванням специфіки природи, традицій.
3. Селиська сироварня – сир, з коров’ячого молока, с. Нижнє Селище
Унікальним є не лише продукт, а й сам факт, що сир тут виробляють з екологічно чистого закарпатського молока, яке, до речі, беруть у місцевого населення, а сир виготовляють вже понад 15 років за швейцарською технологією без домішок та консервантів.
Під час екскурсії Ви можете бачити, як робиться сир, адже це діюче виробництво. Виготовляють три види сиру: сир “Селиський” відноситься до різновиду напівтвердих сирів, сир «Хуст» відноситься до м’яких сирів, сир «Нарцис Карпат» -напівтвердий.
Керівник: Петро Пригара
Телефон для довідок: +38 (031) 427 51 88, +38 (067) 25 51 931
Більше інформації на інтернет сторінці: Селиська сироварня
4. Еко – ферма “Зелений Гай”, козячий сир, мясні вироби, сік, с. Нижнє Селище
На фермі «Зелений Гай» постійно утримують 3 корів породи Карпатська Бура для забезпечення молоком та молочною продукцією потреби жителів ферми та відгодівлі свиней. Виготовлення сиру на фермі «Зелений гай» забезпечують 20 кіз, в основному альпійської породи, та 2 цапи.
Адреса: с. Нижнє Селище, Хустський район, Закарпатська обл.
Довідка за телефоном: +38 (097) 23 52 916
Подробиці на інтернет сторінці: Еко ферма Зелений Гай
5. Дегустаційний зал “Угочанський смак”, м’ясні вироби, лекварі та соки, с. Ботар, Закарпаття
Єдиний в Україні дегустаційний зал лекварю знаходиться у селі Ботар, Виноградівського району Закарпатської області.
До послуг відвідувачів, за попереднім замовленням:
Типи продукції на дегустацію:
Адреса: село Ботар, Виноградівський район, Закарпаття
Дізнатись подробиці та замовити продукцію, Ви можете звернувшись за телефоном 0689967590 (пані Ірина).
Подробиці на сайті: Угочанський смак
Плануючи відпочинок на Львівщині, зверніть увагу на діяльність сироварні “Еко Газда”.
Сироварня Eco-Gazda пропонує гостям та туристам крафтовий сир, власного виробництва. Сир виробляється вручну майстрами сирної справи, з високоякісного молока корів, випас яких проводиться на гірських та пригірських пасовищах Карпат.
Адреса сироварні Eco-Gazda.
Село Нижнє Гусне, Турківського району, підніжжя найвищої точки Львівщини – гори Пікуй.
Як замовити дегустацію сиру?
Для замовлення дегустації, необхідно попередньо домовитись за номером телефону +38(099) 422 37 66
Дегустація: Трав’яні чаї, фітонапої, дикороси
Кооператив “Бескид” здійснює діяльність по заготівлі та переробці дикорослих трав та плодів з Карпат, та виготовленні екологічно чистих продуктів (трав’яні чаї та дикороси) для споживачів.
Послуги з дегустації надаються за попереднім записом.
Адреса: с.Довжки, Сколівський район Львівська область
Контактна особа: Приндак Василь
Як замовити та отримати довідкову інформацію? Зателефонуйте за номером телефону: +38 (095) 63 26 164, +38 (096) 82 82 676
Більше інформації про продукцію та кооператив на сторінці СОК “Бескид”
Що треба знати про господарства, які входять до громадської спілки “Карпатський смак”:
Інформація доповнюється