бринза
Найвідоміший сир українських Карпат – бринза, це традиційний продукт вівчарства, що для жителів гірського краю завжди був однією з головних складових продуктів харчування. Що треба знати про традиційну карпатську бринзу? Наведемо Вам 10 фактів: Слово бринза запозичене з румунської мови, де воно означає сир взагалі; Традиція виробляти бринзу, припадає на період появи скотарства, від тоді,
свято хліба
Традиційне свято хліба у Львові пройде 10 вересня 2017 року та запрошує шанувальників на смачні дегустації хлібних виробів, та зустріч з виробниками натуральних продуктів. Організатори: Громадська організація «Гільдія приватних пекарів та кондитерів Львівської області». Програма свята хлібу передбачає: Багатий ярмарок хлібів, калачів, короваїв, кренделиків, паляниць, плетінок та смачні дегустації. Шоу-програма у рідних традиціях: Посвячення хлібів, Виступи
Зелений Гай
За останні роки, в українських Карпатах спостерігається справжній сирний бум. З’явилось дуже багато малих сироварень, де сировари, маючи той чи інший досвід, створюють справжні шедеври, експериментують з молоком та технологіями, відроджуючи старі, та започатковують нові смаки та сорти карпатського сиру. В Карпатах роблять сир з усіх можливих видів молока, це традиційно коров’яче, овече, козяче та
березовий сік
Ми живемо у світі вибагливого вишукування косметичних засобів. На полках магазинів і аптек шукаємо для себе різноманітні кошти. Але, чомусь, забуваємо про навколишню нас природу, яка щедро обдаровує нас своїми самобутніми джерелами краси, молодості й здоров’я. І красуня- берізка займає одне з почесних місць серед рослин – цілителів. Натуральний березовий сік містить вітаміни, вуглеводи, фітонциди,
смак українських карпат
Торгова марка «Смак Українських Карпат» (далі – ТМ) забезпечує та просуває якість регіональної карпатської харчової продукції. Вона охоплює великий асортимент сільськогосподарської продукції (сировину і перероблену продукцію). Загалом, основна мета ТМ – посилити конкурентоспроможність аграрного сектору та його ключових гравців в цьому регіоні з метою стимулювання його економічно-соціального розвитку за допомогою такої торгової марки, яка створює
токан
Рецепт приготування токану практично не змінювався століттями, але все ж таки, перебуваючи в Карпатах, Ви відчуєте відмінність та особливість смаку. У кожному регіоні Карпат є своя традиційна кухня, відмінна від інших. Її відмінність формується за рахунок традицій життя місцевих жителів, їх рецептів, смаків. Пропонуємо Вашій увазі оригінальний рецепт приготування популярної страви токан, за рецептом вівчарів
Карпатський смак
Громадська спілка «Карпатський смак», у місті Хуст на зборах правління, 2 липня 2017 року затвердила стратегію на 2018-2020 роки, визначила подальші кроки роботи та прийняла нових членів. На зборах правління за участі гостей SECO та FiBL., були розглянути наступні питання: Вступне слово та привітання Голови правління спілки Володимира Горішника Очікування SECO – доповідала Барбара Йегін.
На сьогодні, все більше дієтологів рекомендують боротись з зайвою вагою, за допомогою рослинних олій. Завдяки високому вмісту в горіховій олії олеїнової кислоти, в організмі покращується обмін речовин, відбувається регулярне очищення кишечника, пригнічується механізм утворення підшкірного жиру. Таким чином, натуральна горіхова олія компанії «Еlitphito» природним шляхом позбавляє тіло від надмірної ваги, не вимиваючи з організму корисні
Сировари Петро та Інна Пригара з «Селиської сироварні» тим, кого цікавить, як обрати, зберігати та споживати якісний молочний продукт Отже, сировари «Селиської сироварні» рекомендують звертати увагу на наступні моменти: Натуральна молочна продукція не може довго зберігатися; Кожен сир мусить мати смак, аромат та не яскравий колір; Обов’язково потрібно звертати увагу на склад та інформацію про
У місті Мукачеві пройшов щорічний фестиваль “Червене вино 2016”.       “Червене вино” – це своєрідний ярмарок, справжнє свято: з колядками, ряженими, призами і, звичайно, дегустацією. Розмаїття сортів вина, його смаків і барв, оригінальність бочок та пляшок здатні задовільнити найвибагливішого гурмана. Це свято в традиційному закарпатському стилі проходило на території оновленого парку Перемоги. Члени
TOP