up
Напишіть Нам
Напишіть нам і ми зв'яжемось з вами

Берегівський угорський бограч-гуляш

Бограч – гуляш, популярний наваристий суп, з використанням різних сортів м’яса, має велику кількість рецептів та технологій приготування. 

Інгредієнти для приготування бограч-гуляшу: на З кг м’яса різних видів, порізаного на шматки – ребра, м’якоть, шия і обов’язково ноги-копита – взяти 150 г копчнего сала, 200 г цибулі, 300 г моркви, 200 г петрушки, кольрабу діаметром 10 см, 1кг картоплі, 2 столові ложки червоного молотого перцю, 1-2 шт. чорного молотого перцю , пучок зелені петрушки, 1 стручок гіркого перцю, 1-2 лаврового листа.

Технологія приготування бограчу:

Приготування бограчу не є складне. Для цього, накладуємо вогонь під казан, коли казан нагрівся, порізане на кубики (0,З см) копчене сало кидаємо в бограч, прожарюємо, поки не стане розовим, після цього вибираємо його дерев’яною ложкою і викладаємо на окрему тарілку.

За цей час нарізаємо цибулю надрібно, додаємо жиру або олії в казан і кидаємо цибулю на дно бограча, смажимо до розового кольору, доливаємо трішечки води, дамо охолонути цибулі і зразу додаємо червоний молотий перець, мішаємо і кидаємо сюди ж порізане на кубики (Зсм) м’ясо, і порізані копита.

Далі, ве добре перемішуємо, через пару хвилин доливаємо води, але не багато, м’ясо не вариться, а тушкується, додаємо солі, чорного перцю, 1-2 лаврового листа, поступово стільки води, щоб ця маса могла зваритися. Води має бути небагато, пам’ятайте це не суп, а гуляш.

На завершення, бограч-гуляш може трошки постояти – настоятись. Смачного.

Читайте також інші рецепти кухні українських Карпат: