А чи знаєте ви, що таке спельта (голомша)?
Її називають українським суперфудом, злаком, який на 100% засвоюється організмом людини.
Спельта – це джерело натуральних білків, вуглеводів, жирних кислот, мінеральних солей, мікроелементів (залізо, магній, фосфор, кальцій), електролітів, вітамінів (А, Е, D , B1, B2, B6). Важливо, у спельті присутній Thiocyanat (тіоціанат, роданид), якого немає в інших продуктах харчування.
Під час вирощування спельта погано поглинає мінеральні добрива, тому її вирощують на спеціальних ґрунтах. Масове вирощування не вигідне для більшості виробників. За цю справу беруться в основному фермерські господарства, які спеціалізуються на виробництві органічної продукції.
Богдан Костів, член ГС “Карпатський смак” вирощує Життєдайну продукція. В асортименті ФГ Костів – чорнушка, амарант, гуньба, конюшина, голомша (спельта), овес та ячмінь голозернисті, пшениця (чорнозерна, звичайна, червонозерна, білозерна), гречка зелена, льон звичайний та золотистий, сочевиця, тощо. Продукція якісна, поживна, смачна і безпечна.