up
Напишіть Нам
Напишіть нам і ми зв'яжемось з вами

Чорнушка або трава Святої Катерини

Про неї мало хто знає, але її корисні властивості відомі у всьому світі. Її називають по-різному: чорнушка посівна, чорний кмин (Nigella Sativa), трава Святої Катерини. Лікарські властивості цієї рослини були відомі ще вісім тисяч років тому, а її насіння знаходили в усипальницях єгипетських фараонiв.

Унiкальний алкалоїд нiгелiн, який міститься в насінні цієї рослини, має властивість подовжувати життя. Нігела, або чорнушка, містить важливі кислоти: омега-3, омега-6 і омега-9, тому її вживання поліпшує слух, зір, пам’ять. Насіння лікує хвороби органiв травлення, запобiгає ожирiнню, сприяє зниженню ваги, нейтралiзує алкоголь. Буде корисним при рiзних алергiях, бронхiальнiй астмi, дерматитах, порушеннях статевої системи жiнок і чоловіків у будь-якому віці. Загалом чорнушка пiдвищує iмунiтет, запобiгає хворобам серця i судин, є безпечним стимулятором енергiї. А ще її успішно використовують у протираковій терапії.

Зернята нiгели гiркуватi на смак, мають мускатний аромат. Але, на вiдмiну вiд перцю, насiння чорнушки не подразнює слизову шлунка. До речi, не плутайте її з насiнням рiпчастої цибулi, з грецьким корiандром чи з кмином, який у нас додають до хлiба чи страв.

Найпростiший спосiб використання: додати ложку меленого насiння в кефiр або залити оливковою олiєю.

Серед учасників ГС “Карпатський смак” є ФГ “Костів”. На сьогодні в асортименті господарства життєдайні крупи: чорнушка, амарант, гуньба, конюшина, голомша (спельта), овес та ячмінь голозернисті, пшениця (чорнозерна, звичайна, червонозерна, білозерна), гречка зелена, льон звичайний та золотистий, сочевиця, маш та гірчиця біла. Окрім самих зерен на пророщення, господар виробляє корисні пластівці без пропарки із амаранту, ячменю голозернистого, голомші та гречки зеленої. Життєдайна продукція – якісніша, поживніша, здоровіша, смачніша, безпечніша, природніша, ніж продукція, вироблена за інтенсивними технологіями.

Дізнатись більше та замовити продукцію можна напряму у виробника.
Костів Богдан Пилипович
с. Поляни, Золочівський р-н, Львівська обл.
+38 (032) 265 52 139 +38 (068) 011 83 82
kostiv_z@ukr.net
http://organic-kostiv.in.ua/