up
Напишіть Нам
Напишіть нам і ми зв'яжемось з вами

Медове драже – унікальний смаколик з Карпат завойовує світове визнання

Людмила КАЛИТА, SEEDS.org.ua, Чер 23, 2020

Яких тільки смаколиків не навчилися виробляти українці з меду. Але медове драже вміють виготовляти тільки на Закарпатті за технологією ексклюзивною не тільки для України, а, можливо, і всього світу.  

Про унікальне ноу-хау “ФАМІЛІЙНОГО БРЕНДУ СТОВП’ЮКІВ”, яке випускає медове драже, розповів у невеличкому інтерв’ю для SEEDS його голова Михайло Стовп’юк.

– Як з’явилася ідея робити драже з меду?

– Ми маємо багато цікавих проектів. В основному ми виробляємо фіто-чаї і зазвичай працюємо з місцевими інгредієнтами. Все те, що дає нам природа, ми стараємось це використовувати і не залежати від якоїсь імпортної сировини чи інгредієнтів.

У нас в Карпатському регіоні є багато високоякісного меду, пилку і прополісу. Ідея зробити з того якийсь цікавий продукт була вже давно.

Але було одне дуже важливе питання: щоб наші солодощі могли їсти діти, бо не кожна дитина може споживати мед та пилок (бо окремо вони його взагалі не їдять). А ще було дуже важливо, щоб все те поєднувалося з якоюсь сушеною ягідкою – щоб було корисно смачно і нешкідливо.

Саму методологію медового драже ми відпрацьовували досить довго, близько року. Це багатофазне виробництво і потрібно все робити вірно. Драже – це цукерка, яка накатується на дрожувальному апараті. Цікаво, що за самою технологією ми даємо 100% натуральні інгредієнти. Не додаються ані ароматизатори, ані барвники.

Спочатку мед розтоплюється за температури до 40 градусів, додаємо цукровий сироп і обов’язково пилок. В спеціальних барабанах відбувається весь цей процес накатування: від маленької цукринки робиться невеличка кулька.

В самому кінці цукерки покриваються оболонкою з подрібнених сублімованих ягід. Фінальна стадія – покриття спеціальною восковою сумішшю. Це робиться для того, аби волога не потрапила і не пошкодила медове драже.

Продовження статті читайте на сайті:

 https://www.seeds.org.ua/medove-drazhe-unikalnij-smakolik-z-karpat-zavojovuye-svitove-viznannya/?fbclid=IwAR2UY_vM2xBkMSgmXgUvBsRAaq8aUQHAax3fh9KXX9IJ7seyum-EB_7O0CA