up
Напишіть Нам
Напишіть нам і ми зв'яжемось з вами

Карпатська дорога смаку як інструмент розвитку сільських територій

 Представники ГС “Карпатський смак” та наш міжнародний експерт Ніколас Роофф взяли участь у семінарі – практикумі ” Карпатська дорога смаку як інструмент розвитку сільських територій”.

Система Доріг – це комплексний туристичний продукт, який поєднує найкращі етногастрономічні та туристичні послуги регіону і сприяє збереженню та просуванню природної, історико – культурної та гастрономічної спадщини.

Попередньо, у межах пілотного проекту “Дорога Вина та Смаку Української Бессарабії” відбулося створення конкретних гастрономічних маршрутів, які вже показали результат.

Також, у рамках проекту розпочато створення Закарпатської Дороги Вина та Смаку, та ведуться напрацювання над створенням Карпатської дороги смаку, яка включає Буковинську та Івано – Франківські дестинації.

Як зазначила, під час презентації, pr – менеджер ГС “Карпатський смак”, Галина Батюсь, ця тема дуже близька та дотична до нашого проекту. ГС “Карпатський смак” об”єднує виробників із 4 -ох областей, зокрема Закарпатської, Чернівецької та Івано – Франківської областей, які зазначені в проекті “Карпатська Дорога Смаку”. У більшості наших виробників є свої дегустаційні зали та господарства, які можуть відвідувати туристи. Створення такої дороги популяризуватиме гастрономічний туризм, сприятиме збільшенню туристичних потоків на сільські території, підвищення попиту на місцеву продукцію та збереження Гастрономічної Спадщини України.