up
Напишіть Нам
Напишіть нам і ми зв'яжемось з вами

Збори Правління ГС “Карпатський смак”

15 вересня, у Львові,  відбулись позачергові збори Правління ГС “Карпатський смак”. Учасники обговорили наступні кроки по розвитку ГС та плани на майбутнє. 

З привітальним словом, по скайп зв’язку, виступив заступник директора Швейцарського бюро співробітництва України, Посольства Швейцарії в Україні, Віктор Шуткевич. Він привітав усіх присутнім із початком нової програми «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України» та зазначив, що для виробників це унікальний проект, єдиний в Україні, де кожен зможе знайти для себе щось корисне та потрібне. Також висловив надію, що це буде новий підхід до співпраці, а саме такий, який базуватиметься на довірі та партнерстві.

Віктор Шуткевич привітав усіх із перемогою в конкурсі від Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН) «Зміцнення бізнес-об’єднань малих та середніх підприємств». На відкритому конкурсі було обрано 20 партнерських бізнес-об’єднань, які братимуть участь у проекті, зокрема національна та обласні торгово-промислові палати, галузеві асоціації та універсальні об’єднання бізнесу, організації всеукраїнського, регіонального та місцевого рівнів, об’єднання жіночого бізнесу та організації, що представляють східну Україну. Серед переможців і ГС «Карпатський смак».

https://www.ua.undp.org/content/ukraine/uk/home/presscenter/articles/2020/undp-selected-partner-bmos-to-boost-sme-development.html

Проєкт ПРООН покликаний покращити організаційну та фінансову стабільність партнерських бізнес-об’єднань, їхню здатність активно залучати нових учасників, бути центрами достовірної інформації для тисяч підприємців, спроможність надавати членам найбільш затребувані послуги, розвивати конструктивну співпрацю з урядовими структурами та брати участь у формуванні державної політики, спрямованої на розвиток сектору МСП.

Під час засідання було розглянуто, затверджено та підписано меморандум про сферу відповідальності координаторів напрямків діяльності громадської спілки «Карпатський смак» відповідно до затвердженого  плану діяльності.

В новій програмі буде розроблено цілу серію заходів, які дозволять кожному, хто виробляє продукцію під логотипом «Смак Українських Карпат» , виконати умови законодавства.  В жовтні для членів ГС “Карпатський смак” експерт з безпечності харчових продуктів, Юрій Оглашеннийпроведе навчання  по НАССР та Законодавству.

На зборах, також було підписано меморандум про співпрацю з громадською спілкою «Дорога смаку Прикарпаття», яка об’єднує виробників традиційних локальних продуктів, заклади харчування, розміщення та інших операторів туристичного ринку Івано-Франківщини у мережу гастрономічних маршрутів. Співпраця двох організацій спрятиме розвитку мережі гастрономічних маршрутів на території Івано-Франківської області, а також стане платформою для обміну досвіду у питаннях брендингу, просування продукції ТМ «Смак Українських Карпат», та допоможе залучити виробників до організацій.

Таож під час засідання було проголосовано та обрано директором ГС “Карпатський смак”  – Галину Батюсь. Спілка ж поповнилась новим членом із Івано -Франківська – виробником карпатського чаю “Міх чаю”.

Даний захід проводиться за підтримки Швейцарії в рамках швейцарсько-української програми «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України», що впроваджується Дослідним інститутом органічного сільського господарства (FiBL, Швейцарія) у партнерстві із SAFOSO AG (Швейцарія), www.qftp.org.