До святкового та щоденного столу справжня Гуцульська страва -“Шухи”.
Складники:
Використовувати буряк для салату можна вареним або печеним. Рекомендують брати молодий, свіжий буряк. А щоб зберегти його корисні властивості – потрібно не відварювати його, а запікати. Достатньо помити, легенько змазати олією, загорнути у фольгу та запікати 1 год в духовці. Після цього буряк остуджуємо та нарізуємо соломкою.
Доки готується буряк, можна зайнятись підготовкою грибів. Якщо у вас є сушені білі гриби, то потрібно їх замочити на годину, а потім відварити. Можна використовувати печериці, або мариновані гриби. Їх також варто нарізати як і буряк соломкою.
Дрібно нарізану цибулю смажимо на пательні до золотистого кольору. Дрібно нарізуємо часник.
Додаємо всі інгредієнти: буряк, гриби, цибуля та часник. До смаку додаємо олію, лимонний сік, сіль, перець за смаком. Ну і на завершення для пікантного смаку додаємо справжню Карпатську бринзу.
Смачного!