up
Напишіть Нам
Напишіть нам і ми зв'яжемось з вами

Гуцульський салат – “Шухи”

До святкового та щоденного столу справжня Гуцульська страва -“Шухи”.

Складники:

  • Червоний буряк – 500 г
  • Цибуля – 1 шт.
  • Гриби білі (сушені) – 200 г
  • Часник – 2 зубка
  • Бринза – 50 г
  • Лимонний сік – 2 ст.л

Використовувати буряк для салату можна вареним або печеним. Рекомендують брати молодий, свіжий буряк. А щоб зберегти його корисні властивості – потрібно не відварювати його, а запікати. Достатньо помити, легенько змазати олією, загорнути у фольгу та запікати 1 год в духовці. Після цього буряк остуджуємо та нарізуємо соломкою.

Доки готується буряк, можна зайнятись підготовкою грибів. Якщо у вас є сушені білі гриби, то  потрібно їх замочити на годину, а потім відварити. Можна використовувати печериці, або мариновані гриби. Їх також варто нарізати як і буряк соломкою.

Дрібно нарізану цибулю смажимо на пательні до золотистого кольору. Дрібно нарізуємо часник.

Додаємо всі інгредієнти: буряк, гриби, цибуля та часник. До смаку додаємо олію, лимонний сік, сіль, перець за смаком. Ну і на завершення для пікантного смаку додаємо справжню Карпатську бринзу.

Смачного!