up
Напишіть Нам
Напишіть нам і ми зв'яжемось з вами

Грибна юшка – подарунок Карпат

Дари природи –  лісові гриби, які можна знайти в горах, здавна увійшли до традиційного раціону гуцулів. Грибна юшка – найпопулярніша  страва жителів гірських районів.

Найсмачнішою юшка виходить з білих грибів, проте, можна використовувати і інші види грибів, наприклад, лисички. За відсутністю свіжих грибів, до страви можна додати сушені.  До юшки можна додавати жирну сметану,   зажарку з часника та цибулі, зелень та спеції.

На 3 л юшки потрібна така кількість білих грибів: свіжих 400-500 г, заморожених 500-700 г, сухих 200-300 г. Наливаєте дві третини чистої холодної води та додаєте гриби. Сушені гриби додаються просто так, свіжі розрізаєте на 2-4 частини, заморожені попередньо розморожуєте. Просто варите, ніяких спецій. Коли закипить, зменшуєте вогонь і знімаєте пінку.

На повільному вогні варите 40-80 хв ( всіжі гриби швидше, сушені довше). Доки гриби варяться, берете одну цибулину та дрібно ріжете. Одну морквину трете на грубу терку. Також необхідно 100 мл жирної сметани.

Коли гриби зварились –  виймаєте їх і подрібнюєте. Потім  на пательню даєте трохи олії, нагріваєте : кладете спочатку моркву, потім додаєте цибулю і пасируєте до прозорості цибулі, далі додаєте гриби і через х 7-10 – заливаєте сметаною. Це все треба ретельно перемішувати, краще дерев’яною лопаткою.

Грибну юшку знову доводите до кипіння і вливаєте вміст пательні. Солите, перчите за смаком.

Грибна юшка готова.  Усім смачного.

Для грибної юшки найкраще підійдуть Карпатські гриби, знайдені самостійно, або придбані у виробника СОК “Дари Гуцульщини” (гриби сушені, мариновані, свіжі: білі, лисички, опеньки, підберезники). Придбати можна тут: https://tuca-shop.com.ua/