up
Напишіть Нам
Напишіть нам і ми зв'яжемось з вами

Гастрономія – це також мистецтво

Нещодавно у Києві відбувся важливий регіональний форум, організований Всесвітньою організацією інтелектуальної власності (ВОІВ) – «Traditional Knowledge». ГС «Карпатський смак» взяла учать в обговоренні, а також запрезентувала свою діяльність.

У зустрічі взяли участь члени МЕРТ і Міністерства культури, а також міжнародні доповідачі ВОІВ. Метою презентації було ознайомлення суспільства із ТМ «Смак Українських Карпат» , в якій закладена ключова роль виробників-членів ГС та їхнє зобов”язання захищати і зберігати регіональну спадщину традиційних, локальних продуктів з Українських Карпат.

«Культурна спадщина та традиції України є важливим активом для країни. Дуже важливо забезпечити, щоб люди з України зберегли таку дорогоцінну спадщину в будь-яких формах, включаючи вишивку на скатертині, традиційні костюми, кераміку, а також всі види унікальних ремесел, картини, музику тощо. Українська гастрономічна спадщина є також цілою частиною національної спадщини і її необхідно берегти».

Наша присутність на цьому форумі, сприяла ініціюванню діалогу щодо можливості захисту таких продуктів, відповідно до нормативного акту. Представники міністерства зацікавлені та підтримали цю ідею.

Дякуємо нашим друзям та представникам зі Швейцарії Tobias Eisenring та Jacky Charbonneau за підтримку!