up
Напишіть Нам
Напишіть нам і ми зв'яжемось з вами

Суперфуд амарант – українська щириця!

Амарант, в народі «щириця» – зернова культура, відома ще з давнини. Фахівці називають її продуктом майбутнього і зараховують до таких суперфудів, як ягоди годжі, лляне насіння тощо.

Відомо, що амарант, був завезений із Південної Америки 7 тисяч років тому. На початку, європейці не визнавали в амаранті поживних речовин, вважали лише декоративною квіткою, але починаючи з 18 століття, почали вирощувати як кормову культуру. Проте, інки та ацтеки, почали використовувати амарант раніше, порівнюючи її з кукурудзою та квасолею.

На сьогодні відомо близько 60 – ти видів амаранту. Його цвітіння припадає на липень, в цей час його і збирають. Найбільша цінність – насіння рослини. Воно багате на корисні вітаміни та мінерали: калій, цинк, фосфор, магній, мідь тощо. Науково доведено, що амарант – це єдине зерно, яке містить вітамін С. Також, амарант містить приблизно 13-14% білка, що у декілька разів перевищує його вміст в більшості зернових культур. На 6,7% зерно амаранту складається з клітковини, що сприяє виведенню шкідливих речовин з організму і покращенню травлення.

В лікарських та гастрономічних цілях використовують листя амаранту, насіння, олію, і шрот. Насіння можна змішувати з лляним, соняшниковим, кунжутним, гарбузовим та іншим борошном.

Листя використовують в салаті, а також зберігають у замороженому вигляді.

Олія амаранту можна використовувати як ароматну складову для випічки, а  також її використовують у косметичних цілях.

Вживаючи естракт амаранту, листя, насіння, олію чи шрот, людина прискорює одужання і відновлення при:

  • нестачі вітамінів;
  • гіпертонічних хворобах
  • грипу та ГРВІ;
  • порушення роботи центральної нервової системи;
  • шкірних захворювань;
  • променевих уражень;
  • геморою;
  • токсикозах;
  • діабету, ожиріння і порушень обміну речовин;
  • проблеми з нирками, печінкою та ендокринною системою.

Вживайте правильно і будьте здоровими!

Серед членів ГС “Карпатський смак є Фермерське господарство”Костів”. На сьогодні
у асортименті господарства життєдайні крупи: чорнушка, амарант, гуньба, конюшина, голомша (спельта), овес та ячмінь голозернисті, пшениця (чорнозерна, звичайна, червонозерна, білозерна), гречка зелена, льон звичайний та золотистий, сочевиця, маш та гірчиця біла. Окрім самих зерен на пророщення, господар виробляє корисні пластівці без пропарки із амаранту, ячменю голозернистого, голомші та гречки зеленої.

Костів Богдан Пилипович
с. Поляни, Золочівський р-н, Львівська обл.
+38 (032) 265 52 139 +38 (068) 011 83 82
kostiv_z@ukr.net
https://organic.co.ua https://organic-kostiv.in.ua