up
Напишіть Нам
Напишіть нам і ми зв'яжемось з вами

Агроном Богдан Костів: «Мій девіз – не зашкодь!».

Фермерське Господарство Богдана Костіва відоме не лише на Золочівщині, звідки він родом. Його продукцію знають, купують, а найголовніше він зумів об’єднати біля себе людей, які поділяють філософію життєдайного виробництва.

У родині Костів завжди були хлібороби та механізатори. Богдан Костів як магістр із агрономії сприяв переходу фермерського господарства на життєдайне виробництво. Такі переконання у нього виникли завдяки проживанню у селі, навчанню у сільській школі та обраній професії.

https://www.penall.net/post/502

Фермерське господарство «Костів» засноване у 1992 році. Від того часу і до 2006 року провадило екстенсивний спосіб виробництва. А у 2006 році на підставі переконань господарство дещо змінило свій напрямок і займається життєдайним виробництвом продуктів харчування, які відповідають європейським стандартам органічного виробництва.

На сьогодні в асортименті господарства «Костів» є такі життєдайні крупи: чорнушка, амарант, гуньба, конюшина, голомша (спельта), овес та ячмінь голозернисті, пшениця (чорнозерна, звичайна, червонозерна, білозерна), гречка зелена, льон звичайний та золотистий, сочевиця, маш та гірчиця біла. Окрім самих зерен на пророщення, господар виробляє корисні пластівці без пропарки із амаранту, ячменю голозернистого, голомші,  гуньби (пажитнику), конюшини, вівса голозерного, пшениці Червонозерної, пшениці Білозерної, пшениці Чорнозерної, гречки зеленої, чорнушки (чорного кмину), льону золотистого, рижію,  пелюшки. Також в асортименті  жорнове, суцільнозмелене борошно: амаранту, конюшини, голомші (спельти),вівса, ячменю голозерного, пшениці (Червонозерної, Білозерної), гречки зеленої,сочевиці червоної, пелюшки. І це ще не все – родина агронома Костів любить працювати на землі, тому також тут вирощують  натуральні сезонні овочі.

Богдан Костів переконаний: «Життєдайна продукція – якісніша, поживніша, здоровіша, смачніша, безпечніша, природніша, ніж продукція, вироблена за інтенсивними технологіями».

Як показують результати наукових досліджень, найбільшу  біологічну цінність для організму (здоров”я) людини має ціле (цілісне) зерно, не піддане високотехнологічній переробці, яка змінює не тільки структуру і склад, але і самі природні (корисні) властивості зерна. Найвища концентрація корисних для травлення їжі і здоров’я людини біологічно активних компонентів (харчових волокон, вітамінів, мінеральних речовин, незамінних амінокислот і ін.) є в периферійних частинах зерна (плодових і насінних оболонках, зародку, алейроновому і субалейроновому шарах). Саме ж “борошнисте тіло” (центральна частина ендосперму) є областю концентрації крохмалистих речовин (переважно гліадин і глютенін) і ніякої біологічної цінності, з точки зору дієтології (оздоровчого харчування), для організму людини не являє.

Як висновок, з точки зору організації правильного харчування і здорового раціону, використання в їжу, а також для приготування різноманітних харчових продуктів (каш, супів, хліба, випічки, макаронних і ін. виробів) лише неочищеного (нерафінованого, не шліфованого) зерна, разом з периферійними його частинами (зародком, плодовими і насіннєвими оболонками, алейроновим шаром і ін.). Це в значній мірі збільшує біологічну цінність споживання страв і продуктів харчування, сприяючи, тим самим, профілактиці більшості “хвороб 21-го століття”, в першу чергу ожиріння, цукрового діабету, захворювань серця і судин, алергічних реакцій і деяких інших хвороб, пов’язаних з порушенням обмінних процесів в організмі людини.

ФГ «Костів» с. Поляни, Золочівський р-н, Львівська об

л. +38 (032) 265 52 139 +38 (068) 011 83 82

kostiv_z@ukr.net

http://organic-kostiv.in.ua